Boğaz hattı, lüks konut yatırımında her zaman gözde

  • 24.01.2023

Boğaz hattı, lüks konut yatırımında her zaman gözde


İstanbul’da lüks konut yatırımında yıllardır en çok talep gören bölgelerin başında Avrupa yakasında boğaz hattındaki yalılar ve konutlar ilk sıralarda yer alıyor.


Son yıllarda iş adamlarının, ünlü isimlerin ve özellikle yabancı yatırımcıların da odağında olan boğaz hattı, en çok sahil ve yol yalılarıyla yalılarıyla ön plana çıkıyor. Bu konutlara ilginin artmasında pandemi döneminde izolasyon amacıyla müstakil lüks yapı talebinin artması, eşsiz boğaz manzarası, otoyol ve köprüye yakınlık, popüler noktalara ulaşım kolaylığı gibi faktörler belirleyici oluyor.


660 yalının bulunduğu İstanbul’da Avrupa Yakası’nda yalı yatırımı ve yalı dairesi tercihleri için Beşiktaş ilçesinin gözde semtleri Bebek ve Arnavutköy en çok tercih edilen lokasyonlar oluyor. Beşiktaş’ta Kuruçeşme, Ulus ve Etiler ise villa, daire ve müstakil ev tercihlerinde öne çıkıyor. 


Yalı ve yalı dairesi bakımından zengin seçeneklerin yer aldığı bir diğer ilçe ise Sarıyer oluyor. Sarıyer’de Yeniköy, Rumelihsarı, Emirgan lüks ve gösterişli yalılarıyla öne çıkıyor.


Boğaz hattındaki yalıların ve konutların satın alma maliyeti yüksek olsa da yatırımcılar uzun vadede hem kira hem de değer artışından dolayı zarar etmiyor. 


Gayrimenkul uzmanları konut fiyatlarında artışa paralel yalı fiyatlarının da daha fazla yükseldiğini ifade ediyor. Yüksek fiyatlara rağmen boğazda yalı satın almak için araştırmalar yapan pek çok yatırımcının olduğu da belirtiliyor.



Pandemi ile birlikte konut tercihleri de değişti, yalılara talep arttı


Pandemi ile birlikte konut tercihlerinde değişimlerin yaşanmaya başlaması lüks konut tercihlerinde de belirleyici oluyor. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemde bahçe kullanımlı müstakil yapıların daha fazla ilgi görmesi lüks konut yatırımcılarını boğaz hattına yöneltti ve yalılara olan talep de arttı.


Son yıllarda yerli yatırımcıların yanı sıra yabancı gayrimenkul yatırımcılarının da en çok ilgi gösterdiği boğaz hattında satışa sunulan yapılar hem oturmak hem de kira geliri elde etmek amacıyla tercih edilebiliyor.


Boğaz hattındaki yalılar tarihi eser niteliğinde olup göz alıcı mimarileriyle adeta zaman meydan okuyor. Hem deniz kenara hem de yol yalısı açısından oldukça fazla seçenek barındıran boğaz hattında kullanım alanı açısından oldukça zengin özellikler sunan yalıların fiyatlarında da ciddi bir artış yaşanıyor.


Yalı fiyatlarının çeşitliliğindeyalıların kapalı kullanım alanları, nitelikleri, eski eser olup olmaması, restorasyon durumu, projeye uygunluk ve yasal durum, arsa alanı, rıhtım ve iskelesi olup olmaması, bulunduğu konumu ve cephe özellikleri gibi birçok etken önemli rol oynuyor.

Yalı ve lüks konut yatırımı için profesyonel destek önemli


İstanbul Avrupa Yakası’nda yalı ve lüks konut yatırımında doğru tercihler ve yatırım getirisi açısından profesyonel gayrimenkul danışmanları ile çalışmak büyük önem taşıyor. Bu bölgelerde yalı ve lüks konutların büyük çoğunun satış ve pazarlamasında gayrimenkul şirketleri ve danışmanlar yetkili olduğundan dolayı bu alanda uzman kişilerle çalışmak çok daha doğru bir tercih oluyor.


Redstone İCG Gayrimenkul, yalı, yol yalısı, lüks konut satış, kiralama ve pazarlamasında uzman olan ekibiyle bu tür yapılara talep duyan alıcılara profesyonel çözümler sunuyor. Boğaz hattında Bebek, Arnavutköy gibi lokasyonlarda lüks gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünüyorsanız Redstone İCG ekibiyle iletişime geçebilirsiniz.


Bu konu da ilginizi çekebilir.

İstanbul’da lüks konut yatırımı nerelerde yapılır?


Gayrimenkul ile ilgili tüm sorularınız veya ücretsiz danışmanlık için bizi arayabilirsiniz.
 WhatsApp Mesaj Gönder
  0532 232 03 62
  0212 244 13 14
   turgayozturk@gmail.com

   turgay.ozturk@redstoneglobal.net



Hizmet Talep Formu

Paylaş