İstanbul’da lüks konut yatırımı nerelerde yapılır?

  • 24.01.2023

İstanbul’da lüks konut yatırımı nerelerde yapılır?


Lüks konut yatırımında Türkiye’nin en gözde şehri olan İstanbul’da yatırımcıların beklentilerine ve tercihlerine uygun pek çok lokasyon öne çıkıyor. 


Şehir merkezi ve prestijli bölgelerde yer alan konutlar hem yatırım hem de oturum amacıyla tercih ediliyor. Üst düzey yaşamın bir parçası olan bu konutlar bulundukları lokasyonda sosyal, kültürel, ekonomik ve sportif faaliyetler önemli avantajlar sunuyor.


Peki, lüks konut yatırımcıları İstanbul’da hangi lokasyonları tercih ediyor? İşte öne çıkan yerler...


Beşiktaş:İstanbul’un lüks konut yatırımında en gözde lokasyonlarından biri olan Beşiktaş Ortaköy, Arnavutköy, Bebek, Etiler, Nispetiye, Akaretler, Levent gibi semtleriyle öne çıkıyor. Buralarda yatırım getirisi yüksek pek çok seçenek bulunuyor. Hem oturum hem de kira geliri elde etmek isteyen yatırımcılar son yıllarda Beşiktaş’taki konut fırsatlarını değerlendiriyor.


Şişli: İstanbul’un merkezi ilçelerinden biri olan Şişli her zaman lüks konut yatırımının gözdeleri arasında yer alıyor. Nişantaşı, Bomonti, Fulya, Feriköy, Teşvikiye gibi lokasyonlar Şişli’nin en çok tercih edilen yerleri arasında yer alıyor. Bu merkezlerin ulaşım, alışveriş ve sosyal mekanlar açısından pek çok seçenek sunması yatırımcıları cezbediyor.


Kadıköy:İstanbul Anadolu Yakası’nın gözdesi Kadıköy lüks konut yatırımcılarının bu yakada en popüler yerlerinden biri. Moda, Suadiye, Bağdat Caddesi, Bostancı, Erenköy, Acıbadem gibi semtler lüks konut yatırımcılarının ilgi gösterdiği lokasyonlar arasında yer alıyor.


Sarıyer:İstanbul’un en yeşil ve doğal güzellikleri bakımından gözde ilçelerinden biri olan Sarıyer’de Zekeriyaköy, Yeniköy, İstinye, Tarabya, Bahçeköy, Emirgan, Maslak, Rumelihisarı gibi lokasyonlar hem oturum hem de yatırım amaçlı öne çıkıyor. 


Ataşehir: Anadolu Yakası’nda son yıllarda planlı yapılaşma ve markalı konut projeleriyle en gözde ilçelerinden biri olan Ataşehir hızla değer kazanıyor. İlçedeki konut projelerinin hızla değer kazanması yatırımcıların bu bölgeyle daha fazla ilgilenmesini sağlıyor.


Beykoz: İstanbul’da lüks konut yatırımında en çok tercih edilen bir diğer ilçe de Beykoz oluyor. Beykoz’da Acarlar, Anadolukavağı, Anadoluhisarı, Kavacık, Kanlıca, Polenezköy gibi semtler lüks konut tercihlerinde öne çıkıyor. Doğal güzellikleriyle ön planda olan Beykoz yabancı yatırımcıların da gözdesi oluyor.


Üsküdar:Lüks konut yatırımcılarının ilgi gösterdiği bir diğer ilçe olan Üsküdar’da Çengelköy, Acıbadem, Altunizade, Beylerbeyi, Kuzguncuk, Kandilli, Kısıklı, Çamlca, Vaniköy gibi bölgeler konut tercihlerinde öne çıkıyor. Tarih kokan ilçede pek çok konut seçeneği yatırımcıların ilgisini çekiyor. 


Bakırköy:İstanbul Avrupa Yakası’nda lüks konut dendiğinde ilk akla gelen ilçelerden biri olan Bakırköy sahil kıyısındaki konumuyla her dönem gözde oluyor. İlçede Yeşilköy, Yeşilyurt, Florya, Basınköy gibi lokasyonlar konut yatırımcıların en çok ilgi gösterdiği yerler arasında yer alıyor. 


Bu ilçelerin yanı sıra Başakşehir ilçesinde Bahçeşehir, Küçükçekmece’de Atakent gibi lokasyonlar da lüks konut yatırımı konusunda yerli ve yabancı yatırımcıların son yıllarda ilgisini çeken yerler arasında önem çıkıyor.


İstanbul’un gözde semtlerinde lüks konut tercihleriniz için Redstone İCG Gayrimenkul’un profesyonel danışmanlarından destek alarak İstanbul’da beklentilerinize uygun seçeneklere daha kolay sahip olabilirsiniz.


Gayrimenkul ile ilgili tüm sorularınız veya ücretsiz danışmanlık için bizi arayabilirsiniz.
 
 WhatsApp Mesaj Gönder
  0532 232 03 62
  0212 244 13 14
   turgayozturk@gmail.com

   turgay.ozturk@redstoneglobal.net


Hizmet Talep Formu

Paylaş