Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı düşünenler nelere dikkat etmeli?

  • 14.01.2023

Kıbrıs’ta gayrimenkul yatırımı düşünenler nelere dikkat etmeli?

Kıbrıs emlak yatırımı açısından son yıllarda en çok talep gören ülkeler arasında yer alıyor. 

 

Hem oturum hem de yatırım amacıyla Kıbrıs’tan ev almak özellikle Türk vatandaşları tarafından son zamanlarda sıkça tercih ediliyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk vatandaşları için sağladığı birtakım kolaylıklar Kıbrıs’ı gayrimenkul yatırımcıları için daha popüler bir hale getiriyor.

 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin gayrimenkul yatırımında gözde lokasyonlardan biri olmasında son yıllarda turizm cennetlerinden biri olması, zengin üniversite eğitimi seçenekleri ve gelişen altyapısı önemli bir rol oynuyor.

 

Peki, KKTC’de gayrimenkul yatırımı yapmayı düşünenler nelere dikkat etmeli?

 

Satın Alma Amacı: KKTC’den konut almak isteyenlerin ilk dikkat etmesi gereken nokta satın alma amacının belirlenmesi olmalı. Oturum amacıyla mı konut satın alınacak yoksa yatırım amacıyla mı? Oturum amacıyla alınacak konutlar için şehir merkezi ve dışında pek çok seçenek öne çıkarken tatırım amacıyla alınacak konutlar için gelişen ve tercih edilen bölgelere yönelmek önem kazanıyor. Yatırım amacıyla alınacak konutların kolay kiralanabilir lokasyonda olması yatırımcılara önemli avantaj sağlıyor. Konut tercihi yaparken site içi konutlarda yüksek aidat bedelleri olabileceğini de düşünmek gerekiyor. Düzenli kiralanmayan konutlar için aidat ve diğer ödemelerin ekstra maliyet oluşturacağını da unutmamak gerekiyor.

 

 

Konum: Kıbrıs’ta ev almayı düşünenlerin öncelikle satın alacakları konutun konumuna dikkat etmeleri gerekiyor. Satın alınacak konutun önceden mutlaka gezilmesi, bulunduğu bölgenin gözlemlenmesi önemli bir husus oluyor. Şehir merkezinde olan ya da yakın lokasyonlardaki konutlar avantajlı ve kazandıran konut yatırımı açısından önem kazanıyor. Sosyal yaşam, devlet dairelerine yakınlık ve alışveriş merkezlerine yakın konumda bulunan konutların fiyatları daha uzak lokasyonlardaki konutlara oranla yüksek olsa da yatırım getirisi ve değer kazanma durumundan dolayı bu tür konutlar daha fazla tercih ediliyor. Bundan dolayı KKTC’de emlak alımlarında Lefkoşe, Girne, Güzelyurt, Gazimağusa gibi popüler lokasyonları değerlendirmek önemli oluyor.

 

 

Yasal Mevzuat: KKTC’den ev almak isteyenlerin göz önünde bulundurması gereken en önemli konulardan biri de konut alım satım işlemlerinin nasıl yapıldığı hakkında bilgi sahibi olmak. Kıbrıs’ta ev satın alma işlemleri ve yapıların tapu türleri Türkiye’ye göre farklılık gösterebiliyor. Bu konuda uygulanan güncel mevzuata hakim olmak ya da uzmanlarla çalışmak Kıbrıs’ta ev sahibi olma işleminin daha kolay bir şekilde tamamlanmasını sağlıyor. Kıbrıs’ta ev satın alma işlemi satış sözleşmesi düzenlenerek başlıyor. Sonrasında damga vergisi yatırılması, satış sözleşmesinin tapuya işlenmesi, Bakanlar Kurulu’ndan satın alma onayının alınması, tapu harcının yatırılması gibi işlemler sonucu konut sahibi olmak mümkün oluyor.

 

 

Profesyonel Destek Almak: KKTC’de gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin satın alma işlemlerini profesyonel gayrimenkul firmaları aracılığıyla gerçekleştirmeleri sürecin daha hızlı, güvenilir ve şeffaf bir şekilde ilerlemesi açısından büyük önem taşıyor. Profesyonel destek alan yatırımcılar en çok tercih edilen bölgeler, talep gören Kıbrıs konut projeleri, değerlenmesi beklenen lokasyonlar, doğru fiyatlandırma, tapu işlemleri, kiralama gibi pek çok konuyu kendi başlarına çözmek için uğraşmıyor. 

 

Redstone İCG Gayrimenkul, profesyonel ekibiyle KKTC emlak yatırımı yapmak, Kıbrıs’ta ev satın almak isteyenlere alım, satım ve kiralama gibi tüm süreçlerde destek olarak doğru ve kazançlı bir yatırım yapmalarına yardımcı oluyor.


 

Gayrimenkul ile ilgili tüm sorularınız veya ücretsiz danışmanlık için bizi arayabilirsiniz.
 
 WhatsApp Mesaj Gönder
  0532 232 03 62
  0212 244 13 14
   turgayozturk@gmail.com

   turgay.ozturk@redstoneglobal.net



Hizmet Talep Formu

Paylaş