Lüks konut pazarlamasında nelere dikkat edilmeli?

  • 13.01.2023

Lüks konut pazarlamasında nelere dikkat edilmeli?


Lüks konut pazarlaması, normal konutların satış ve pazarlamasına göre daha profesyonel bir yaklaşım gerektiriyor. Bundan dolayı lüks konut satışına odaklanan gayrimenkul şirketleri ve danışmanlar için sonuç odaklı pazarlama stratejileri geliştirmek önem kazanıyor.

 

Lüks konut satışı yüksek ciro, daha düşük rekabet imkanı ve gayrimenkul profesyonelleri için imaj oluşturma açısından önemli olsa da pazarlama kısmında bazı noktalara daha fazla dikkat etmek gerekiyor. 

 

Peki, lüks gayrimenkul pazarlamasında dikkat edilmesi gereken önemli noktalar neler?

 

Lüks konut bölgeleri hakkında bilgi sahibi olmak

 

Lüks konut bölgelerinin özellikleri ve potansiyeli hakkında donanımlı olmak gayrimenkul uzmanları ve firmalar açısından büyük bir öneme sahip. Lüks konutun bulunduğu lokasyon hakkında potansiyel alıcıları ikna edebilecek ve satın alma sürecini hızlandırabilecek bilgilere sahip olmak pazarlama faaliyetleri açısından önemli bir avantaj sağlıyor. Gayrimenkul portföyünde genelde alt ve orta gelir grubuna yönelik seçenekler barındıran bir emlak firmasının ya da danışmanın satış şansı lüks konut odaklı hareket eden şirketlere oranla daha düşük oluyor. Alıcılara neden o bölgede o konutu satın almaları gerektiğine dair somut veriler sunmak gerekiyor.

 

Konut hakkında detaylı bilgi sahibi olmak

 

Lüks konut satışına konu olan konut hakkında alıcılara sunulacak detaylı bilgilere sahip olmak büyük önem taşıyor. Konutun geçmişi, yapım tekniği, dekorasyonda kullanılan malzemeler ve mimari yaklaşımlar, konutun kimler için uygun olabileceği, diğer konutlardan ayrılan yönleri, fiyatlandırma ve yatırım getirisi gibi faktörlere hakim olmak satış sürecini kısaltmak açısından üzerinde durulması gereken noktalar arasında yer alıyor.

 

Lüks konuta özel pazarlama planı oluşturmak

 

Lüks konut satışı yüksek ciro elde etmek açısından önemli bir işlem olduğundan dolayı satılacak konuta özel pazarlama stratejisi geliştirmek gerekiyor. Bu kapsamda konuta ait yüksek kaliteli görsellerin yer aldığı özel web sitesi oluşturulması, konutun tüm hatlarıyla görülebileceği hava çekimlerinin gerçekleştirilmesi, hedef kitleye yönelik özel sosyal medya reklamlarının kullanılması, konutun avantajlarının içerik pazarlaması ile öne çıkarılması gibi çalışmalar yaparak süreci hızlandırmak gerekiyor.

 

Potansiyel alıcıları profesyonel destek almaya ikna etmek

 

Lüks konutların satış sürecinde normal gayrimenkullerden farklı bir yaklaşım gerektiği için alıcıların sadece bu alana yönelik nitelikli çözümler sunan gayrimenkul şirketleri ve profesyoneller ile çalışmayı tercih etmesi büyük önem taşıyor. Lüks konut alıcılarının beklentileri yüksek olduğundan dolayı onları satın almaya ikna edebilecek somut bir planla hareket etmek, gayrimenkul profesyonellerinin üzerinde durmaları gereken noktalar arasında yer alıyor. Bu alanda söz sahibi olmak isteyen firmalar ve danışmanlar için kendi markalarına yatırım yapmaları da büyük önem taşıyor.

 

Lüks konut alım satım taleplerine yönelik profesyonel çözümler sunan Redstone İCG Gayrimenkul, uzman danışmanları ve sektördeki hem lokal hem de global tecrübesiyle sürecin hızlı, güvenilir ve şeffaf bir şekilde tamamlanmasında önemli bir rol oynuyor. 

 

Gayrimenkul ile ilgili tüm sorularınız veya ücretsiz danışmanlık için bizi arayabilirsiniz.
 
 WhatsApp Mesaj Gönder
  0532 232 03 62
  0212 244 13 14
   turgayozturk@gmail.com

   turgay.ozturk@redstoneglobal.net


 

Hizmet Talep Formu

Paylaş