Redstone | Ünlüleri buluşturan semt: Cihangir

  • 22.10.2022

Redstone | Ünlüleri buluşturan semt: Cihangir

Ünlü Taksim Meydanı ve Salıpazarı gibi bölgelerin haricinde eski bölgeleri ve kafeleriyle meşhur olan Cihangir bölgesinde bir gayrimenkule sahip olmak artık hayal değil.Redstone Cihangirgayrimenkul hizmetimizi kullanarak en kısa sürede isteğinize uygun bir gayrimenkule sahip olabilirsiniz. 

Birçok turistin uğradığı bölgelerden biri olan Cihangir’de gayrimenkul sahibi olmak için Redstone Cihangir hizmetimizi kullanabilirsiniz. Hizmetimizle ilgili detaylı bilgi almak ve sorularınızı sormak için sitemiz üzerinde yer alan iletişim sayfasını kullanabilirsiniz. Eğer bir danışmanla görüşmek istiyorsanız sitemizdeki danışmanlarımız sayfasını kullanabilirsiniz. Ben yüz yüze görüşmek istiyorum diyorsanız ofisimize gelerek yüz yüze konuşabilir ve Cihangir gayrimenkul hizmetimizle ilgili ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.


 WhatsApp Mesaj Gönder
  0532 232 03 62
  0212 244 13 14
   turgayozturk@gmail.com

   turgay.ozturk@redstoneglobal.net


Cihangir adını nereden alıyor? 

Cihangir semti, adını Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan’ın oğlu Şehzade Cihangir’den alıyor.

Üvey kardeşi Şehzade Mehmet’in acısına dayanamayıp üzüntüden 22 yaşında ölen Cihangir adına, 1553 yılında Boğaz’a hakim bir tepede cami inşa ediliyor. Semtin adı da bu camiden geliyor.

19. yüzyıla kadar sadece ahşap binalardan oluşan bir semt olduğu söylenir. Fakat İstanbul’un meşhur yangınlarına maruz kalınca, ahşap bina yapımından vazgeçilmiş ve 19. yüzyıldan sonra siması değişmeye başlamış.

Günümüzde Cihangir; ambiyansı, mimari dokusu ve İstanbul’daki eşsiz manzaralardan birine sahip bir semt olmasıyla oldukça popüler.

1930, 1940, 1950’li yıllarda da meşhur Beyoğlu eğlencelerinden bahsedilen dönemlerde de popüler bir semtmiş.

1960’lı yıllarda çıkan siyasi olaylar sebebiyle pek çok yer gibi, Cihangir de popülerliğini kaybetmiş ve terk edilmiş.1980’li yıllardan itibaren iyi olduğu tartışılır türden dönüşümüyle yeniden tercih edilen bir yer olmaya başlıyor ve hala bu durumu koruyor. Özellikle entelektüel kesim tarafından fazlasıyla benimsenmiş semtlerden biri olduğunu söylemek mümkün.

Cihangir, göründüğünden çok daha fazlasına sahip bir yer fakat hepimiz burayı belli sınırlar dahilinde tanıyoruz. Sınırlarının dışına çıkmak isteyenler için bu yazı iyi bir rehber olacaktır.

Hizmet Talep Formu

Paylaş